1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Informatie
  3. Arrow sepperator Jaarverslag SKB 2023

Jaarverslag SKB 2023

Jaarverslag SKB 2023.
 
Nadat er drie jaar geen vakantie van kinderen uit Beregszasz heeft plaatsgevonden is het dit jaar wel gelukt om een kleine groep naar Overijssel toe te halen. Werd er in het verleden altijd van een busmaatschappij gebruik gemaakt, dit jaar zijn  de kinderen, uiteraard onder begeleiding, naar Eindhoven komen vliegen. Daar werden de kinderen opgevangen door de gastouders. Drie weken later zijn ze weer via Eindhoven teruggevlogen naar Hongarije, waar verder vervoer naar Beregszasz was geregeld.
Tijdens hun verblijf was er uiteraard weer een gezellige avond georganiseerd voor de gastkinderen en gastouders met hun eigen kinderen. De laatste jaren werd de gezellige avond altijd gehouden op camping Starnbosch te Dalfsen, maar doordat deze avond gelijk viel met de opening van de bouwvakvakantie moest er een andere plaats gevonden worden. De familie Pekkeriet bood spontaan aan om dit in hun tuin te organiseren. Deze avond vond plaats op vrijdag 21 juli in Dalfsen.  Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde avond waarbij een ieder zich te goed kon doen aan een broodje hamburger en/of braadworst. Een speelkussen was aanwezig en er was voor diverse spelletjes gezorgd. Ook was er een grote badkuip waarin de kinderen zich heerlijk konden vermaken.
Een paar dagen later konden de gastgezinnen ook nog een gezellige dag bijwonen op woensdag 26 juli in Ekerom op de locatie Eikenstek. Deze dag was georganiseerd door Europa Kinderhulp. Ook dit was een zeer geslaagde bijeenkomst waar overigens maar helaas weinig gastkinderen uit de Oekraïne waren.
 
Op 4 maart was de jaarlijkse compostactie in Nieuwleusen. Met de nodige vrijwilligers konden de bestellingen voor het grootste gedeelte in de morgen afgeleverd worden, waarna de mensen konden genieten van een heerlijke lunch in de manege in Nieuwleusen. Verder zijn er nog een paar kleine acties gehouden.
 
Het bestuur van SKB heeft in 2023 drie bestuursvergaderingen gehouden. Daarnaast was er uiteraard het nodige overleg via telefoon, app en mail.
Eveneens is er een vergadering geweest met een delegatie van Europa Kinderhulp om de vakantie te evalueren en de plannen voor het komend jaar uit een te zetten.
 
Een van de bestuursleden , mevrouw Roebertsen, heeft haar bestuursfunctie opgezegd, zodat het bestuur momenteel uit vier personen bestaat. Mocht u zich geroepen voelen om in het bestuur plaats te nemen, neem dan contact op met een van de bestuursleden.


 
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.