1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Algemeen

Algemeen

Vakantie voor kinderen uit de Oekraïne


In de afgelopen jaren is er een groep van ca. 48 kinderen uit de plaats Beregszasz ( Berehove ) in de Oekraïne naar Nederland op vakantie geweest. De kinderen verblijven bij gastouders in de provincie Overijssel en blijven drie weken in Nederland, dit is meestal begin juli.
Het overkomen van deze kinderen is de eerste drie jaren georganiseerd door Europa Kinderhulp (EKH). Bij alle traditionele reizen van EKH verwachten zij een bijdrage van het uitzendende land. Zo'n financiële bijdrage is niet mogelijk vanuit Oekraïne en daarom beschouwde Europa Kinderhulp het project na 3 jaar als beëindigd. Naar aanleiding van het beëindigen van het uitnodigen van deze kinderen door EHK, is op initiatief van een aantal gastouders in het jaar 2000 Stichting Kinderhulp Beregszasz opgericht.
Stichting Kinderhulp Beregszasz wil zorg dragen voor de gelden die nodig zijn voor een vakantie van drie weken in Nederland voor de kinderen uit Beregszasz.

Oekraïne

Na het vertrek van de Russen in 1991 is er in de plaats Beregszasz grote werkloosheid ontstaan, ca. 80 procent van de beroepsbevolking heeft geen werk. Vooral kinderen en oudere mensen ondervinden hiervan de grootste gevolgen.
De meeste kinderen uit Oekraïne die worden uitgenodigd, wonen in het internaat van Beregszasz.
Van deze groep zijn de meeste wees of halfwees, een ander deel heeft wel ouders, maar deze hebben geen werk en leven onder armoedige omstandigheden. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat een vakantie naar Nederland een grote belevenis is voor deze kinderen waar ze ieder jaar weer naar uitkijken.Een uitzichtloze  toekomst of een doel om er voor te gaan?Wat doet SKB?

SKB zorgt voor de financiën voor de reis van de kinderen. Om deze reis mogelijk te maken is er jaarlijks ca €15.000,-- nodig. SKB krijgt deze gelden bij elkaar door verschillenden acties,  op markten en braderieën spullen te verkopen en door financiële hulp van sponsoren.

Wat doet EKH?

Selectie van de kinderen
Deze selectie wordt gecoördineerd door de leiding van het internaat. Hierbij wordt gekeken naar de kinderen die hier al eerder zijn geweest en door de gastouders zijn uitgenodigd. Daarna zullen er nieuwe kinderen worden geselecteerd. Een kind mag niet ouder zijn dan 16 jaar en mag ook niet gedurende de vakantie 16 worden.

De selectie van de gastouders 
Hierbij wordt eerst gekeken naar de bestaande gastouders en daarna naar nieuwe gastouders.

De verzekering 
De kinderen en hun begeleiders zijn verzekerd tijdens de reis en het verblijf.

De heen- en terugreis  van de kinderen en hun begeleiders

Deskundige begeleiding 
De gastouders kunnen bij problemen contact opnemen met EKH. Deze kunnen doorverwijzen naar de begeleiders.

Kunnen wij ook rekenen op uw financiële steun?
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.