1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Verslagen
  3. Arrow sepperator * Reisverslag terugreis 2016

* Reisverslag terugreis 2016

Op 2 juli kwamen onze Oekraïense kinderen aan met de bus bij het Mercure hotel te Zwolle. Daar stonden alle gastouders al te wachten op hun gastkind. Voor sommige kinderen een weerzien en voor anderen een eerste keer in een vreemd gezin. De kinderen kunnen drie weken lang genieten van het gezinsleven en spelen met de eigen kinderen. Na drie weken, op zaterdag 23 juli staan we weer met z’n allen bij het Mercure hotel om onze gastkinderen uit te zwaaien, weer terug naar hun eigen land Oekraïne.

Wat ging de tijd snel! De kinderen kregen allemaal nog een knuffeltje aangeboden door Ikea uit Duiven. Sommige kinderen waren in de bus nog wel verdrietig maar na een poos ging dit vanzelf over. Na een uurtje in de bus gezeten hebben kwamen we aan bij Busmaatschappij Kürten waar onze vaste buschauffeur Michael en Dietmar ons verder richting Oekraïne zou brengen. Onderweg zijn we verschillende keren gestopt om te eten en om de benen te strekken en naar het toilet te gaan. Om ongeveer acht uur in de avond hebben we nog een patatje met mayonaise gegeten bij de McDonald’s, ik had n.l. van Mevr. Kürten weer geld meegekregen voor iets lekkers voor de kinderen.

De kinderen hebben verschillende CD’s van Mr. Bean gezien, prachtig vonden ze het. Toen zijn ze gaan slapen. De volgende morgen ontbeten en om 12.30 uur nog een keer gegeten en toen kwamen we om 14.00 uur aan bij de Oekraïense grens. Sommige ouders stonden aan de Hongaarse kant van de grens en hielpen de kinderen mee met hun koffers. De koffers en tassen uit de bus gehaald, de kinderen uitgezwaaid en toen moesten wij snel richting een hotel, want de rijtijd van van de buschauffeurs zat erop. Dinsdagmorgen om 8.00 uur waren Annekatrien en ik weer in Duitsland, Alstätte waar wij opgehaald werden door Jan Sierink. Namens Europa Kinderhulp: Anneke Sierink, Annekatrien van der Velde Rolf Walgien en Lotte Wouda.
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.