1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Nieuws
  3. Arrow sepperator SKB nieuwsbrief Oktober 2017

SKB nieuwsbrief Oktober 2017

28 01 2018 SKB Nieuwsbrief  oktober 2017

Beste gastouders, dit is de derde nieuwsbrief van 2017,
Inmiddels zijn de vakanties van de meeste mensen voorbij en ook de vakantie van de kinderen uit Beregszasz ligt alweer even achter ons. Aan de terugreis wordt zo nog even aandacht besteed.
Het bestuur is al weer druk bezig met de voorbereidingen van acties voor de vakantie van 2018. Er zal weer een fiks bedrag op tafel moeten komen om de kosten te dekken.
 
Terugblik vakantie
De kinderen uit Beregszasz zijn hier van 8 juli t/m 29 juli geweest. Er hebben zich, voor zover wij weten, geen problemen voorgedaan en de vakantie is als het ware geruisloos  verlopen. Er was een familiedag in Raalte voor de gastkinderen uit de diverse landen en in Dalfsen is er een gezellige avond gehouden voor de Oekraïense kinderen.
 
Terugreis
Op 29 juli gingen de vakantiekinderen weer terug naar huis. Zoals gebruikelijk vertrokken zij vanuit Zwolle richting  Beregszasz. In Altstätte, vlak over de grens bij Enschede wordt van chauffeur gewisseld en kunnen de kinderen nog even gebruik maken van het toilet.
Ditmaal is een delegatie van het bestuur van SKB meegereden naar Altstätte. De reden hiervan was dat de busmaatschappij Kürten voor de twintigste maal de reis naar de Oekraïne maakte.
Daarom vond zowel EKH als SKB dat daar even speciale aandacht aan geschonken kon worden.
EKH had een doek met allemaal tekeningen van de gastkinderen gemaakt en SKB had een taart meegenomen. Deze werden overhandigd aan de directie van de firma Kürten.
De chauffeur, die voor de vijftiende maal deze rit maakt werd eveneens in de bloemetjes gezet.
 
Vakantie 2018
Inmiddels is bekend wanneer volgend jaar de kinderen komen. Op zaterdag 7 juli is de aankomst en het vertrek is op zaterdag 28 juli.
 
Acties
Zoals gezegd is SKB alweer bezig met 2018. Binnenkort starten de kerstmarkten weer, waar wij met onze kraam aanwezig zijn (zie de website www.kinderhulpberegszasz.nl ) ook de datum van de compostactie in 2018 in Nieuwleusen is reeds bekend. Deze wordt gehouden op zaterdag 3 maart. Het bestuur hoopt dat er ook gastouders zich zullen aanmelden om deze dag te helpen. Deze actie levert veel geld op, geld dat we uiteraard dringend nodig hebben.
 
Ook willen we via deze weg gastouders vragen om zelf acties te organiseren. Daardoor kan de voortgang van de vakanties gewaarborgd worden. Het zou toch jammer zijn dat door gebrek aan geld de kinderen niet meer in de zomer naar Nederland kunnen komen. Er zijn gastouders die al het goede voorbeeld hebben gegeven door bijv. een statiegeld actie via een supermarkt te regelen.
Dan hebben wij natuurlijk nog steeds de telefoonactie. Als u een oude  mobiele telefoon heeft kunt u deze nog steeds inleveren bij SKB. Deze telefoons zijn misschien voor u waardeloos maar voor SKB zijn ze geld waard.
 
Wij hebben voor volgend jaar een nieuwe activiteit bedacht.
Wij mogen met een team van ongeveer 16 personen vanaf 16 jaar en ouder een avond mee helpen achter de bar bij een Mega piratenfestijn.
 
Een Mega piratenfestijn is een feestavond vol met optredens van ongeveer 30 artiesten die een aantal meestal Nederlandstalige liedjes zingen. Zoals Jan Smit, Ancora, Jannes, Harten tien en nog veel meer!
Per persoon verdien je € 45,00 en dit geld is dan natuurlijk voor SKB
Het feest is meestal op een zaterdagavond en als wij met een groep mee gaan helpen moet je er rekening mee houden dat je eind van de middag vertrekt en rond 02.00 uur is afgelopen. Je bent dan om ca. 3:00 uur weer thuis. Hoe het vervoer precies geregeld gaat worden overleggen wij als we een team bij elkaar hebben gekregen!
De datums zijn nog niet bekend maar de eerste komt in Maart 2018.
Lijkt het jullie gezellig en leuk om samen met ons een avond achter de bar te helpen voor het goede doel SKB en tevens te genieten van het Nederlandstalige levenslied….. dan horen wij dit graag!
Wij mailen jullie dan t.z.t. met meer informatie over het Mega piratenfestijn.
 
Als je mee wilt doen graag aanmelden bij; bianca_roebertsen@hotmail.com
 

 
Geschenk voor uw gastkind ?
Er bestaat een mogelijkheid om een bananendoos te vullen en op te sturen naar het gastkind. De kosten zijn  € 12,50. Je moet wel zelf het volledige adres weten en liefst ook een telefoonnummer. Bij twijfel bel eerst even met ons.Vul de doos met kleding, toiletartikelen, Ledlamp met grote fitting, kaars, iets onbreekbaars voor de kerst, pen en papier, klein speelgoed, (niet met batterijen) lakens, handdoeken of i.d. 
Doe er geen levensmiddelen in. Zorg dat de doos goed ingepakt is, dus zorg er voor dat het niet rammelt. Goed dichtplakken met breed plakband.
Breng de doos vóór 28 oktober bij fam. Mulder, van Spilbergenstraat 40, 8023 XM Zwolle. Bel eerst even (zodat we ook thuis zijn) 038-4547960 of 06-36201069.
 
TOT SLOT
Om elk jaar weer het financiële plaatje voor de kinderreis rond te krijgen is er veel geld nodig. Dit geld sparen wij het gehele jaar door d.m.v. allerlei acties te houden. Wij merken dat het steeds moeilijker wordt om sponsoren te vinden. Wij hopen daarom van harte dat U als gastouder zich het komende jaar weer wilt inzetten voor SKB, zodat wij samen met U deze kinderreis voor onze Oekraïense kinderen waar kunnen maken!
Wij kunnen dit niet alleen!!

 
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.