1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Nieuws
  3. Arrow sepperator SKB Nieuwsbrief Maart 2019

SKB Nieuwsbrief Maart 2019

10 04 2019 SKB Nieuwsbrief  Maart 2019
Beste gastouders en andere lezers,
Het is al weer Maart dus hoogste tijd voor de 1e nieuws brief van dit jaar. Dit jaar hopen wij er op dat de kinderen uit Beregszasz weer een heerlijke vakantie gaan doorbrengen in Overijssel.
Ook dit jaar is het weer het streven om drie nieuwsbrieven uit te brengen zodat u op de hoogte bent van het reilen en zeilen van SKB.
 
Data
Dit jaar zijn de gastkinderen van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 27 juli in Nederland. We hopen er op dat ze weer net zo kunnen genieten als het afgelopen jaar en dat het weer ook is zoals de afgelopen zomer.
De gezellige avond wordt wederom gehouden op camping Starnbosch te Dalfsen op vrijdag 12  juli.
Noteer deze data alvast in uw agenda.
 
Compost actie 2019 in Nieuwleusen.

We hebben  zaterdag 2 maart de jaarlijkse compost actie gehouden. Binnen de bebouwde kom van Nieuwleusen gingen 6 teams langs de deur met compost, potgrond en kippenmestkorrels. Dit jaar hielpen er ook 8 leerlingen van het Agnieten College uit Nieuwleusen mee, wat tevens voor hun een maatschappelijke stage was.
De vrijwilligers gingen rond 09.00 van start met een vol geladen aanhanger vanaf Loonbedrijf E. ten Kate waar de voorraad stond.
Dankzij het mooie weer en de inzet van de vrijwilligers werd er goed verkocht. De potgrond was zo goed als uitverkocht. Dit was nog niet eerder voorgekomen. De netto opbrengst is ongeveer € 2.300,-
De dag werd gezamenlijk afgesloten met een hapje en een drankje in de kantine van rij vereniging
Graag willen wij iedereen bedanken die op welke manier dan ook hun steentje hebben bij gedragen aan deze prachtige dag!
 
 
Oude mobiele telefoons en Road2Work
Oude mobiele telefoons hebben misschien voor u geen waarde meer, maar voor SKB vertegenwoordigen ze nog wel degelijk waarde. Dus als u oude telefoons heb, overhandig ze dan bij gelegenheid aan een van de bestuursleden.  De laatste jaren sponsort ROAD2WORK ons door middel van een buitengewoon goede vergoeding te geven voor de ingezamelde oude telefoons. Deze keer kregen we € 350,-- op onze rekening gestort !  Road2Work heeft op een bedrijfsmatige wijze leer-werkplekken ingericht waar re-integranten samen werken in de richting van betaald werk. De hoofdactiviteit van Road2Work is het sorteren en demonteren van elektronisch afval. Dit zijn additionele werkzaamheden die met vaste arbeidskrachten te duur zouden zijn. Deze werkzaamheden verdringen dus geen regulier werk. Ze hebben een vestiging in Ede en in Dalfsen
 
Markten
SKB zal weer op diverse markten vertegenwoordigd zijn in de loop van het jaar. Definitieve data zijn nog niet bekend maar via de website zullen wij op de hoogte houden.
 
Mega Piraten Festijn
Bij een dergelijk festijn zijn medewerkers vereist. Mensen die via SKB  helpen ontvangen hiervoor een bijdrage die ten goede komt aan  SKB. Als u kunt en wil assisteren dan kunt u zich aanmelden via de e-mail bij bianca_roebertsen@hotmail.com.
 
Website
Mocht u bepaalde informatie zoeken over SKB dan kunt u deze vinden op de website. Nieuw op de website is de kolom “SPONSOREN” Hier kunt u zien welke bedrijven onze stichting een warm hart toe dragen
Deze kunt u vinden onder: www.kinderhulpberegszasz.nl of www.kinderhulpberegszasz.nl/sponsoren
Wilt u als bedrijf hier ook staan, neem dan contact op met het bestuur.
 
Medewerkers
Het wordt een eentonig verhaal maar het bestuur zoekt nog steeds medewerkers. Ook wanneer u een goed idee heeft dat geld oplevert voor SKB dan houden wij ons aanbevolen. Alles wordt duurder, dus ieder jaar moet er meer geld gegenereerd worden om de vakantie voor de kinderen uit de Oekraïne door te kunnen laten gaan.

Dus, hulp kunnen we nog steeds gebruiken!
Wij kunnen het niet alleen! En we doen het voor de Oekraïense kinderen!
 
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.