1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Nieuws
  3. Arrow sepperator Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018

22 01 2019 SKB Nieuwsbrief  Oktober 2018

Beste gastouders en andere lezers,
De vakantie is voorbij. Misschien dat een enkele gastouder zelf nog vakantie krijgt, maar langzaam maar zeker komen we weer in het “gewone” ritme.
 
Data
Laten we beginnen met de zaken en data die nu reeds bekend zijn.
16 oktober staan we op de Biestemarkt in Genemuiden. Van 10.00 uur tot 17.00 uur.
2 februari 2019 Rommelmarkt in de Oosterkerk in Zwolle
2 maart De Compostactie in Nieuwleusen ( zijn we hulp bij nodig ! )
7, 8 en 9 maart staan we met een kraampje op de DAMITO beurs in Dalfsen 
Vakantie
De kinderen uit Beregszasz hebben hier weer kunnen genieten van een heerlijke vakantie en dit maal speelde het weer ook mee. Dit jaar kwamen de kinderen aan op zaterdag 7 juli.  Wat een prachtige zomer hebben zij gehad. Er hebben zich deze vakantie geen noemenswaardige problemen voor gedaan. De gezamenlijke bijeenkomst op vrijdag 13 juli bij camping Starnbosch in Dalfsen was een succes. De aanwezige kinderen hebben daar heerlijk kunnen genieten. Op zaterdag 28 juli zijn de kinderen weer teruggekeerd naar Beregszasz.
 
Acties
Sinds de laatste nieuwsbrief is er door de diverse mensen een hoop werk verzet om aan de financiën te komen voor de kinderreis. Denk hierbij aan de rommelmarkt in de Oosterkerk te Zwolle, de compostactie in Nieuwleusen, het meewerken aan het Mega Piratenfestijn en dan de kleinere markten die her en der in Overijssel zijn gehouden.
Nog steeds kunnen oude mobiele telefoons nog worden ingeleverd bij SKB.

 
Flessenactie en tentviering. In het laatste weekend van juni was er in Hoonhorst het Sproeifeest. Tijdens het Sproeifeest is er een gezellige markt, kermis en allerlei activiteiten in het dorp. De beide scholen houden elk jaar een flessenactie voor een goed doel en op zondagochtend is er een christelijke tentviering voor het dorp en omgeving. Het geld wat de kinderen verzameld hebben en het collectegeld van het Sproeifeest ging dit jaar naar onze stichting SKB. We hebben op beide scholen een PowerPoint laten zien over onze stichting en de kinderreis! Ook tijdens de kerkviering hebben we deze PowerPoint laten zien en verteld over het goede doel. Aan het eind van de dienst kregen wij te horen wat de flessenactie en het collectegeld samen hadden opgebracht………het geweldige bedrag van € 1.500.
 
Kerstmarkten:
in november beginnen we met de voorbereiding van de kerstmarkten. We komen 1 per week in Dalfsen met 6 of 7 mensen bij elkaar en maken dan kransen en kerststukken. We staan van begin december t/m 20 december bij kerstbomenverkoper Henk Grootens , Emslandweg 11, in Ommen.
Verder staan we op kerstmarkten in Dalfsen en Zwolle (centrum, Westenholte, Vreugdehoeve, Zandhove en Berkum) We kunnen nog wel wat hulp gebruiken, zowel bij de voorbereiding als op de markt.
Mochten jullie zelf willen deelnemen aan een kerstmarkt in jullie eigen woonplaats? Neem dan contact met ons op, Femmy Mulder, 06-36201069, femmymul@telfort.nl
 
Bestuur
Het bestuur is weer bij elkaar om de acties voor het komende jaar te bespreken en de afgelopen vakantie te evalueren.  Hierbij doen wij wederom een beroep  op mensen die ons daarbij willen assisteren. Door gebrek aan mankracht hebben we bijv.  dit jaar de Oranjefonds collecte moet laten schieten.  Jammer want daardoor missen we weer wat inkomsten.
Ook staat het bestuur open voor goede ideeën en tips om aan de broodnodige financiën te komen. Schroom niet om voorstellen te doen aan het bestuur.
 
 
Wij kunnen het niet alleen!!
En we doen het voor de Oekraïense kinderen!
 
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.