1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Informatie
  3. Arrow sepperator Jaarverslag SKB 2022

Jaarverslag SKB 2022

Jaarverslag SKB 2022
 
Nadat corona geen roet meer in het eten kon gooien is er een nieuwe kink in de kabel gekomen en wel de oorlog in de Oekraïne.
Dit hield in dat voor de derde maal geen vakantie voor de kinderen uit Beregszasz gehouden kon worden.
 
Door een actie van particulieren zijn er door de oorlog wel diverse kinderen uit Beregszasz naar Nederland gekomen. Echter was dit geen vakantie. Hoewel SKB officieel geen bemoeienis met de komst van de vluchtelingen had, werd zij toch deelgenoot. Vele giften van particulieren en wat bedrijven stroomden binnen. Motivatie van de gevers was: we weten nu zeker dat er geen geld aan de strijkstok blijft hangen. SKB heeft een deel van het geld gebruikt voor ondersteuning van de vluchtelingen, voor reiskosten terug naar Beregszasz en ook voor de “achterblijvers” zijn er de nodige voedselpakketten verstrekt. In ieder geval zal SKB er zorg voor dragen dat deze giften een goede bestemming krijgen.
 
In 2022 zijn er ondanks de situatie  toch wel enige acties georganiseerd of werd er aan acties deelgenomen.
Op 5 maart is er de jaarlijkse compostactie in Nieuwleusen geweest. Dit was weer een succes. In april zijn er spullen verkocht vanuit een container op de Koningsmarkt in Dalfsen. Dit was op 23 april.
Verder was er de gelegenheid om kerststukjes te kopen tijdens verkoop van kerstbomen in Ommen.
 
Er is toch, ondanks het niet doorgaan van de vakantie, een gezellige avond op camping Starnbos in Dalfsen geweest. Deze avond is georganiseerd voor de “oorlogskinderen” en hun gastouders. Er was een goede opkomst en het werd een gezellig samenzijn.
 
Het afgelopen jaar zijn er twee bestuursvergaderingen geweest en eveneens zijn er twee bijeenkomsten geweest met een delegatie van Europa Kinderhulp.
 


 
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.